maandag 6 februari 2017

Gecombineerde Opgave 2017



Dit jaar gaat de gecombineerde aanvraag oppervlakten niet open op 1 April, maar al op 1 Maart. De openstelling duurt evenwel tot en met 15 mei! Blijf dan ook niet wachten tot het laatste moment, maar probeer voor de landwerkzaamheden uit de gecombineerde opgave zo volledig mogelijk af te hebben.
Bovendien heeft het als voordeel om tijdig te beginnen, dat u kunt anticiperen met betalingsrechten ten opzichte van uw hectare's.
Vooral bij bedrijven die veel land huren en verhuren is dit een groot voordeel. Wanneer u land verhuurd kunt u ook u betalingsrechten mee verhuren, deze overdracht dient u bij RVO in te dienen, en moet worden ondertekend door de huurder.
Bij de gecombineerde opgave kunt u per perceel ook weer uw fosfaattoestand van uw grond invullen, om zo aan hogere fosfaatnormen te kunnen voldoen.
Let op dat uw geldige grondmonster niet ouder is dan 15 mei 2013.
Houdt u tijdens het invullen van de gecombineerde opgave ook de vergroeningseisen in de gaten. of u hiervoor bent vrijgesteld!? en of u voldoende invulling aan deze vergroeningseisen heeft gegeven.
kortom de gecombineerde opgave zit weer boordevol wettelijke regelingen, en mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op uw bedrijfstoeslag voor 2017.
Maak tijdig met ons een afspraak om uw gecombineerde opgave in te vullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten