dinsdag 3 augustus 2021

Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vanaf 1 januari 2023

Onlangs is in Europa de nieuwe route voor de invulling van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid vanaf 1 januari 2023 vast gesteld. Naast het beschikbare budget is ook de invulling definitief goed gekeurd.  Anders dan in de vorige periode’s van de het GLB word er qua invulling nu ook veel overgelaten aan de afzonderlijke lidstaten.

Ieder lidstaat moet dan ook voor het eind van dit jaar zijn eigen nationale invulling in Brussel indienen in het zo genaamde Nationaal strategisch Plan. (NSP)
Omdat de hoofdlijnen vanuit Europa zijn vastgesteld en er vanuit Nederland onlangs een concept NSP is gepresenteerd zijn wij in staat een eerste doorkijk te maken naar de veranderingen in het GLB vanaf 1 januari 2021.

In onderstaand bericht gaan we eerst in op de hooflijnen voor de Basispremie en vervolgens beschrijven we hoe op hoofdlijnen de zo genaamde Eco-regelingen er uit gaan zien.
De betalingen zullen niet meer worden geregeld via het aantal beschikbare betalingsrechten, maar gaat over het totaal opgegeven hectares.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten