vrijdag 19 februari 2016

Voorbereiding Gecombineerde opgave 2016


In 2015 werd de indieningstermijn voor het invullen van de Gecombineerde opgave verlengd tot en met 15 juni. Dit zal dit jaar niet meer gebeuren, en is de indieningsperiode weer tussen 1 april en 15 mei!

Toch kunt u al veel voorwerk doen, waardoor de feitelijke indiening vlot zal verlopen. Een groot onderdeel van de gecombineerde opgave is het intekenen van de percelen. Dit doet u in op de website van RVO in het onderdeel "mijn percelen" Op zich is daar ten opzichte van 2015 niet veel in veranderd!

Het voordeel van het op dit moment intekenen van de percelen is, dat u vervolgens exact in beeld heeft hoeveel hectares u in gebruik heeft in 2016. Zeker wanneer u land gaat verhuren, weet u vervolgens ook hoeveel betalingsrechten u dient te verhuren, waarover u afspraken kunt maken met de huurder van deze betalingsrechten.

Deze betalingsrechten kunt u vervolgens gaan overdragen in het onderdeel "melden overdracht betalingsrechten". Voor de overdracht heeft u naast een TAN-code ook het KvK-nummer en e-mailadres van de overnemende partij nodig! Als u de overdracht met een TAN-code heeft ingediend, ontvangt de overnemer een E-mail van RVO met het verzoek de overdracht te controleren en indien akkoord met een TAN-code te ondertekenen. Een overdracht van betalingsrechten is dan ook compleet, wanneer beide partijen de overdracht voor 15 mei hebben ondertekend. Een goede communicatie hierover is dan ook vereist!

Mocht u nog geen beschikking hebben ontvangen van uw vastgestelde betalingsrechten, dan kunt u nog geen overdracht indienen. Toch adviseren wij met klem, zowel de percelen in te tekenen, een overzicht te maken van hoeveel rechten naar wie (KvK-nummer en e-mail) straks moeten worden overgedragen. Immers het is zo 15 mei, en gezien het uitblijven van de beschikkingen zullen veel overdrachten op het laatste moment gaan plaatsvinden. Wees voorbereid!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten