maandag 12 maart 2018

Gecombineerde opgave 2018


Vanaf 1 maart jl. kunt u de gecombineerde opgave weer indienen. Ten opzichte van andere jaren zijn er enkele wijzigingen. Hieronder enkele in het oog springende zaken die wij tegenkomen.

·     *    Alle oppervlakten die u gebruikt voor Ecologische aandachtsgebied (EA), dat kan zijn, vlinderbloemige als hoofdteelt en/of een (mengsel) groenbemester mag vanaf dit jaar geen bestrijdingsmiddelen worden toegepast.

·     *   Wanneer u een vanggewas als EA zaait dient deze 10 wkn (8 wkn bij veldleeuwerik) in stand te blijven. Echter wanneer u kiest voor categorie 3, of te wel een onderzaai in de hoofdteelt, dan is de 10 wkn-eis vervallen en mag na een kortere periode het perceel bewerkt worden. Wel geldt er een verbod op gebruik van GBM-middelen gedurende 8 wkn vanaf de oogstdatum van de hoofdteelt.

·     *   Vanggewassen kunt u nu inzaaien tot en met 15 oktober, dit was voorheen 30 september.

·     *    Bij de percelen dient u middels een vinkje te verklaren zelf de gebruiker bent van de opgegeven percelen en deze zal gebruiken voor Landbouw. Dat u wanneer het perceel niet uw eigendom is, u toestemming heeft van de eigenaar/verpachter om de percelen te gebruiken voor Landbouw.

·     *    Er wordt door RVO gevraagd of deze uw gegevens mogen doorgeven aan uw brancheorganisatie. Voorheen productschap! Uw gegevens worden niet doorgegeven aan het CBS. Wanneer u hiermee niet akkoord gaat, zal de brancheorganisatie u het komende jaar alsnog benaderen de gegevens te verstrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten