vrijdag 3 augustus 2018

Knelgeval starters inzake fosfaatrechtenstelsel


Starters die op 2 juli 2015 nog geen melk produceerden, maar wel jongvee hielden, kunnen alsnog in aanmerking komen voor de knelgevallenregeling. De regeling is nog niet definitief, wel is al aangegeven dat aanmelden waarschijnlijk kan tot 15 oktober.
De huidige knelgevallenregeling voor starters is alleen bedoeld voor melkveebedrijven, waarvan de melkproductie is gestart tussen 1 januari 2014 en 2 juli 2015. De bedoeling is nu dat ook bedrijven, die op de peildatum 2 juli 2015 nog geen melk produceerden (voor consumptie of verwerking), maar wel vrouwelijk jongvee bestemd voor de melkveehouderij hielden, ook voor de knelgevallenregeling in aanmerking kunnen komen. Deze bedrijven moeten wel tussen 2 juli 2015 en 1 januari 2018 zijn begonnen met de productie van melk voor de consumptie of verwerking. Ook deze starters moeten uiteraard aan de overige voorwaarden voldoen.
De verwachting is dat ondernemers zich voor 15 oktober voor deze regeling kunnen aanmelden. De minister hoopt op deze manier voor eind 2018 duidelijkheid te kunnen geven aan deze groep ondernemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten