woensdag 18 december 2019

Aanpassing perceelgrenzen door BGT


Vanaf 1-1-2020 gaat RVO geleidelijk over naar een ander systeem voor registratie van de percelen.  Dit is genaamd; Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).
De BGT is een Digitale kaart van Nederland waarin alle objecten zoals gebouwen, bouwwerken (spoor) wegen, bermen, wateren en percelen zijn/worden opgenomen.
De input voor deze BGT is afkomstig vanuit allerlei instanties als o.a. Gemeente , Waterschappen, Rijkswaterstaat en dus ook RVO. Deze instanties worden bronhouders genoemd.
Door het gebruik van de BGT wordt door iedere bronhouder dezelfde grens aangehouden. Overlap en witte vlekken zijn daardoor niet meer mogelijk.
Ook alle percelen Landbouwgrond worden overgezet naar dit nieuwe BGT. De verwachting is dat er als gevolg daarvan “kleine” aanpassingen in uw percelen kunnen ontstaan.
Het overzetten van de huidige percelen naar de BGT zal geleidelijk en in 3 groepen verlopen. De eerste groep (Noord Nederland) heeft vanaf 1 september al inzage gekregen hoe de nieuwe perceelgrenzen er uit gaan zien, via de zogenaamde BGT-check.
U kunt dan aangeven of u al dan niet akkoord bent met de perceelgrens. Wanneer u niet akkoord bent dan wordt er een belafspraak met u ingepland. Vervolgens worden de definitieve grenzen vastgesteld. De BGT-check heeft een informele status. Landbouwers die oneens blijven met RVO kunnen alleen formeel bezwaar indienen door in de eerst volgende Gecombineerde opgave de oude grenzen te blijven hanteren en vervolgens bezwaar te maken tegen de uitbetaling van de bedrijfstoeslag. Overigens kan dit alleen maar, indien de uitbetaling is gekort wegens een lagere oppervlakte door de gewijzigde grenzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten