woensdag 18 december 2019

Bemestingsplan 2020, Derogatie en Fosfaatplanning


In december is het tijd om goed na te denken waar uw bedrijf staat met haar mestboekhouding voor het jaar 2020. Heeft u genoeg grond in gebruik om alle mest te kunnen plaatsen? Zo niet, denk alvast na over eventuele mestafzet of extra hectares grond in 2020. In januari staat Coen Knook Advies voor u klaar om de definitieve eindvoorraden te berekenen voor 2019 en door te geven aan RVO en maken we met u een eerste prognose voor 2020. Wanneer u gebruik gaat maken van de Derogatievergunning 2020? zorg er dan voor dat de grondmonsters die u heeft nog geldig zijn voor komend jaar. Indien u nog nieuwe geldige grondmonsters moet hebben, kunnen deze gestoken worden tot 1 februari 2020.
Houdt ook in de gaten dat uw gemiddelde aantal dieren in de categorie 100, 101 en 102 overeenkomt met uw beschikbare fosfaatrechten. Zorg dat dit kloppend is. Het houden van dieren in de genoemde categorie zonder beschikbare fosfaatrechten wordt namelijk gezien als een economisch delict met alle gevolgen van dien. Dit moet kloppend zijn voor 1 januari 2020.
Maak tijdig een planning en werk die regelmatig bij wanneer er wijzigingen zijn. Zowel Bemestingsplan, Derogatie en Fosfaatplanning worden langzamerhand steeds complexere berekeningen. Wij beschikken over de juiste rekentools welke altijd up-to-date zijn aan de laatste wijzigingen in de wet en regelgeving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten