dinsdag 18 februari 2020

Overdracht van Betalingsrechten


Wanneer u betalingsrechten overdraagt naar bijvoorbeeld uw huurder dan dient dit volledig te zijn afgerond voor 15 mei. Zowel huurder(koper) als verhuurder(verkoper) moeten hierbij een aantal stappen doorlopen. Houdt elkaar dan ook op de hoogte van de stappen die nog moeten worden genomen of laat ons deze overdracht volledig uitvoeren. Wanneer een overdracht niet volledig is, is er geen overdracht met alle gevolgen van dien.
Hieronder de stappen die op de site van RVO moeten worden gedaan.
  •  U vult als verkoper/verhuurder en koper/huurder het formulier samen in. De verkoper of verhuurder start met het invullen, vult alle vragen in, ondertekent en verstuurt het formulier.
  • De koper of huurder ontvangt direct na het ondertekenen een e-mail. Hij kan het formulier dan ondertekenen door het met een TAN-code te bevestigen. Ook als u geen of een verkeerd e-mailadres heeft ingevuld, is het formulier direct beschikbaar voor de tweede partij. De tweede partij hoeft dus niet te wachten op de e-mail.
  • Zolang het formulier nog niet is ondertekend door beide partijen noemen we het een conceptmelding. De tweede partij heeft 56 dagen de tijd om het concept te ondertekenen. Zodra de tweede partij heeft ondertekend en bevestigd met een TAN-code, wordt de overdracht direct verwerkt en geregistreerd. Beide partijen krijgen een ontvangstbevestiging op het opgegeven e-mailadres.
  • Beide partijen kunnen direct de nieuwe situatie zien in Mijn dossier bij Registraties Betalingsrechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten