dinsdag 18 februari 2020

Nieuws vanuit bemiddeling Productierechten


Betalingsrechten
De eerste transacties van Betalingsrechten door middel van koop en verkoop inmiddels plaatsgevonden. Wanneer u meer hectares heeft dan betalingsrechten kunt u betalingsrechten kopen of huren. Voor beide geldt dat het rendement goed is. Wanneer de extra verworven grond voor de komende jaren structureel is, dan is koop van betalingsrechten nu nog aan te bevelen. Wanneer de extra grond slechts voor een jaar is, dan kunt u beter betalingsrechten huren. Informeer naar de mogelijkheden. Wij faciliteren en regelen de transactie van A tot Z.

Fosfaatrechten
De bemiddeling in fosfaatrechten vindt het hele jaar door plaats. Zowel voor lease als kooprechten. Tegen het einde van het jaar zien wij meer vraag en aanbod omdat dan bij ieder bedrijf duidelijk begint te worden of er rechten over zijn, of juist nog nodig zijn. De prijsvorming van fosfaatrechten is afgelopen jaar redelijk stabiel gebleven. Toch vinden er soms forse prijsreacties plaats wanneer er berichtgeving plaatsvindt rondom fosfaatrechten.

LLB’s
Als het gaat om transacties van Leden Leverings Bewijzen (LLB’s) dan stond deze afgelopen maanden toch wel onder druk doordat de vraag naar LLB’s aan het opdrogen was. Het is een relatief kleine markt met een paar gebieden in Nederland waar nog vraag is naar LLB’s . Mocht u nog overwegen om LLB’s van de hand te doen? Wacht hier dan niet te lang mee. Veel bouwplannen zijn immers al ingevuld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten