maandag 5 september 2016

Het fosfaatrechtenstelsel


Sinds kort kunnen melkveebedrijven hun referentiegegevens voor de toekenning van fosfaatrechten inzien op RVO.nl. Zij kunnen deze gegevens controleren en wijzigingen doorgeven aan RVO. Het gaat om de volgende referentiegegevens:

·         Aantal stuks melkvee per 2 juli 2015;

·         Gemiddelde melkproductie per koe in 2015;

·         Gemiddeld aantal melkkoeien en jongvee in 2015;

·         Aantal hectares grond in gebruik met bijbehorend fosfaatgetal.

De bovenstaande referentiegegevens bepalen in belangrijke mate voor ieder melkveebedrijf de toekenning van de hoeveelheid fosfaatrechten in 2017.

Wanneer de bij RVO bekende gegevens niet juist zijn, kunnen wijzigingen doorgegeven worden aan RVO. Deze wijzigingen moeten onderbouwd worden met bewijsstukken. Voorbeelden van bewijsstukken zijn:

·         Melkproductie: afschriften van de melkfabriek, berekening/administratie(s) van melk die niet aan de fabriek is geleverd;
·         Diercategorie: veesaldokaarten, CRV-veesaldokaarten, koekaarten, MPR-uitslagen, veeregisters;
·         Dieraantallen: aan – en afvoerbewijzen, facturen, veesaldokaarten;
·         Oppervlakte grond: Gecombineerde opgave 2015, eigendomsaktes, pachtcontracten, grondgebruikersverklaringen;
·         Fosfaattoestand bodem: grondmonsteranalyses die geldig waren in 2015.

Binnenkort wordt het wetsvoorstel fosfaatrechten verwacht (begin september). Het voorstel kan nog wijzigen en niet alle details zullen in het wetsvoorstel staan. Het is verstandig om de publicatie van het wetsvoorstel af te wachten. Er kan in het wetsvoorstel informatie staan die nuttig is bij het op de juiste manier doorgeven van wijzigingen.

Controleren en doorgeven van wijzigingen in de referentiegegevens kan tot en met 30 september. Voor meer informatie bel Arjan Zant op nummer 06-83179441.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten