vrijdag 7 juli 2017

Fosfaatrechtenstelsel 2018

Het wetsvoorstel ‘fosfaatrechtenstelsel 2018’ is inmiddels goedgekeurd door de Eerste en Tweede kamer. De verwachting is dan ook dat de invoering van het fosfaatrechtenstelsel per 1 januari 2018 zal plaatsvinden. De beschikking fosfaatrechten behorende bij uw bedrijf valt waarschijnlijk in het voorjaar 2018 bij u op de mat.
 Als het fosfaatrechtenstelsel 2018 is ingevoerd dan geldt het volgende. Uw veestapel mag gemiddeld over 2018 niet groter zijn dan het aantal dieren op 2 juli 2015 geregistreerd op uw bedrijf uitgedrukt in kilo’s fosfaat, rekening houdend met de melkproductie. Mocht u meer vee willen houden in 2018 dan dient u te zorgen voor meer fosfaatrechten. Het aantonen van een gunstige bedrijfsexcretie d.m.v. de BEX berekening en/of Kringloopwijzer is nog geen mogelijkheid om uw grotere veestapel te kunnen verantwoorden.  De verwachting is wel dat dit een mogelijkheid gaat zijn.
 Fosfaatrechten kunt u aanschaffen dmv een principe overeenkomst van opdracht. Zo kan u uw veestapel in 2018 vergroten t.o.z. van 2 juli 2015. Hiermee kunt u met uw bedrijf inspelen op toekomstig beleid. Echter de fosfaatrechten zijn nog niet daadwerkelijk beschikbaar. 


 De Dijken productierechten bv kunt u bijstaan met de aan en verkoop van uw toekomstige fosfaatrechten. Wij hebben het passende contract klaar liggen die er voor zorgt dat uw aan of verkoop goed zal verlopen. We maken gebruik van onze stichting derden gelden rekening, zodat u geld veilig weggezet wordt totdat de daadwerkelijke overdracht plaats vind. Voor meer info bel ons volledig vrijblijvend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten