vrijdag 12 juni 2020

Voorschot op uitbetaling Betalingsrechten aanvragen tot en met 15 Juni


In verband met de Corona-crisis kunt u bij RVO een voorschot op de uitbetaling van de betalingsrechten aanvragen. Deze aanvraag kunt u indienen vanaf maandag 18 mei.
Het voorschot bedraagt € 300,- per betalingsrecht. RVO zal per 1 juli beginnen met het betalen van de voorschotten.
De-minimissteun
Het vervroegd uitbetalen van een deel van de bedrijfstoeslag betekent voor de desbetreffende bedrijven een fictief rentevoordeel (4%). Dit rentevoordeel is een vorm van ‘staatssteun’ en valt onder de zogenaamde ‘de-minimissteun’.
Dit houdt in, dat dit financiĆ«le voordeel alleen mag worden behouden, indien bedrijven onder de ‘de-minimisgrens’ blijven. De aanvrager moet om deze reden bij de aanvraag verklaren te voldoen aan de voorwaarden voor de-minimissteun.
Dit houdt in, dat in periode van drie belastingjaren niet meer dan € 20.000 aan de-minimissteun is ontvangen (incl. het berekende rentevoordeel van het voorschot).
Diverse ‘kleine’ subsidieregelingen vallen onder de de-minimissteun. Dit geldt ook voor regelingen van lokale overheden. Belangrijk is daarom om na te gaan of een bedrijf de afgelopen jaren eerder de-minimissteun heeft ontvangen.
Er is geen lijst beschikbaar van regelingen die hieronder vallen. Echter voor iedere regeling die hieronder valt geldt dat een ‘de-minimisverklaring’ ondertekend moet zijn; wellicht kunt u dit terugvinden in uw administratie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten