woensdag 21 oktober 2020

Mais op zand en löss: meldplicht en drijfmest later uitrijden.

 

Volgens de meest recente ontwerpwijziging is vanaf 2021 de teelt van mais op zand- en lössgrond alleen toegestaan, indien het betreffende perceel uiterlijk 15 februari bij RVO is aangemeld. Zoals eerder aangegeven, mag op de gemelde percelen pas vanaf 1 april drijfmest of vloeibaar zuiveringsslib worden aangewend. Percelen met biologische mais en suikermais onder folie zijn uitgezonderd. Voor het aanwenden van vaste mest en steekvast zuiveringsslib gelden geen extra beperkingen.

Op een perceel dat niet uiterlijk 15 februari is aangemeld, is in het betreffende jaar geen maisteelt toegestaan. Dit geldt ook voor percelen grasland waarop later dat jaar mais wordt geteeld. Het is daarom verstandig om bij twijfel een perceel altijd aan te melden.

Het wordt mogelijk een eerdere melding in te trekken (t/m 31 maart). Vanaf het moment dat de melding is ingetrokken is het weer toegestaan om drijfmest en/of vloeibaar zuiveringsslib aan te wenden vanaf 16 februari. Maisteelt is dat jaar op dat perceel dan niet meer toegestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten