woensdag 21 oktober 2020

Aanpassing perceelgrenzen door BGT

 

Vanaf 1-1-2020 gaat RVO geleidelijk over naar een ander systeem voor registratie van de percelen.  Dit is genaamd; Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT).

De BGT is een Digitale kaart van Nederland waarin alle objecten zoals gebouwen, bouwwerken (spoor) wegen, bermen, wateren en percelen zijn/worden opgenomen.

De input voor deze BGT is afkomstig vanuit allerlei instanties als o.a. Gemeente, Waterschappen, Rijkswaterstaat en dus ook RVO. Deze instanties worden bronhouders genoemd.

Door het gebruik van de BGT wordt door iedere bronhouder dezelfde grens aangehouden. Overlap en witte vlekken zijn daardoor niet meer mogelijk.

Ook alle percelen landbouwgrond worden overgezet naar dit nieuwe BGT. De verwachting is dat er als gevolg daarvan “kleine” aanpassingen in uw percelen kunnen ontstaan.

In ons werkgebied krijgen steeds meer klanten een brief van RVO om de aangepaste percelen te bekijken en te beoordelen. Onze ervaring is dat het zeker zin heeft dit ook werkelijk te doen. Het is namelijk mogelijk om veel onterechte nieuwe perceelgrenzen nog te herstellen. Vanaf 1-1-2020 gaat RVO geleidelijk over naar een ander systeem voor registratie van de percelen.  Dit is genaamd; Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten