vrijdag 12 juni 2020

Fosfaatklassen – normen 2020


Omdat wij toch nog veel vragen krijgen over de juiste normen met de bijbehorende PW of PAL getal, plaatsen wij hierbij nogmaals de normen tabel die voor dit jaar geldt.
De afwijkende normen ten opzichte van fosfaatklasse “hoog” mag u alleen toepassen indien u tijdens de gecombineerde opgave het geldige PW of PAL getal ook daadwerkelijk heeft opgegeven.
Wilt u voor 2020 exact weten wat uw resterende gebruiksruimte is en hoe u dat zo effectief mogelijk kan invullen, neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Extra 5 kg fosfaat onder voorwaarden
Wanneer u een perceel bouwland heeft dat in de fosfaatklassen “hoog” valt. Dan is een extra fosfaatruimte van 5 kg onder voorwaarden mogelijk. Komt er op neer dat u deze extra 5 kg alleen mag invullen met een mestsoort die zorgt voor meer Organische Stof.
Wanneer u hiervan gebruik wilt maken dan dient de bemesting op het betreffende perceel te bestaan uit minimaal 20 kg Fosfaat/ha uit een van de volgende mestsoorten:
·         * Strorijke vaste mest van Rundvee, Schapen, Geiten of Paarden.
·         * Dikke fractie van Rundveedrijfmest
·         * Champost en Compost.
Voor biologische bedrijven geldt een extra ruimte van 10 kg i.p.v. 5 kg Fosfaat.
Mocht u dit jaar gebruik maken van deze mogelijkheid, dan dient u voor 31 december bij RVO aan te geven op welk perceel u dit heeft toegepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten