vrijdag 12 juni 2020

Nieuws van bemiddeling Productierechten:


Fosfaatrechten
De bemiddeling in fosfaatrechten vindt het hele jaar door plaats. Zowel voor lease als kooprechten. Op dit moment hebben er landelijk meer Fosfaatrechtentransacties plaatsgevonden dan in de zelfde periode 2019. De 20% afroming bij overdracht blijft volgens de minister nog wel even gehandhaafd en het ziet er voorlopig niet naar uit dat deze terug gaat naar 10%. Wel is het voornemen om bij het verleasen van fosfaatrechten eenmalig per KvK nummer tot maximaal 100 kg netto vrij te stellen van de 20% afroming. Dit is vooral bedoeld om de fosfaatrechtenbalans  makkelijker kloppend te maken.

LLB’s
Afgelopen seizoen, dus voor het teeltseizoen 2020 eindigde uiteindelijk met veel vraag naar LLB’s terwijl er nauwelijks partijen werden aangeboden. Blijkbaar heeft dit te maken met een iets positievere toekomstverwachting van de suikerbietenteelt t.o.v. voorgaande jaren.
Op dit moment krijgen wij al weer de eerste vraag naar partijen LLB’s binnen voor teeltseizoen 2021. Mocht u voornemens zijn om LLB’s te verkopen, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten