vrijdag 12 juni 2020

Steunmaatregelen voor Friet- en Consumptie aardappelen , Sierteelt en Voedingstuinbouw, aanvraag tot en met 18 Juni.


Naast het voorschot op uitbetaling van betalingsrechten zijn er ook steunmaatregelen voor telers van Friet- en Consumptie aardappelen, Sierteelt en Voedingstuinbouw. De tegemoetkoming is bedoeld voor sectoren en producten die specifiek door de Corona-crisis de afzet naar Retail/Horeca/Consument niet meer heeft weten te vinden.
De tegemoetkoming wordt berekend door de gemiddelde Bruto opbrengst van 2017, 2018 en 2019 te vergelijken met die van het voorjaar 2020.
Voor frites- en consumptie aardappelen geldt dat het gaat om de hoeveelheid aardappelen die op 15 maart 2020 nog in voorraad zaten en die in de periode van 16 maart t/m 31 augustus niet meer voor humane consumptie kunnen worden verkocht. De tegemoetkoming voor Frites- en consumptie aardappelen bedraagt € 60,- per ton aardappelen
Bedrijven binnen de Sierteelt en voedingstuinbouw die aan de voorwaarden voldoen, komen voor maximaal 70% van de daling van de omzet of brutowinst in aanmerking voor een tegemoetkoming. De eerste 30% daling wordt gezien als ondernemersrisico. De tegemoetkoming voor deze daling is maximaal 70%. Dit betekent een tegemoetkoming van max. 49% van de omzetdaling of daling van de brutowinst.
Zodra u de aanvraag heeft ingediend ontvangt u binnen 5 dagen een voorschot. Dit voorschot wordt later verrekend met de vaststelling van de definitieve tegemoetkoming.
Vermoedt u dat u in aanmerking komt voor deze tegemoetkomingsregeling, naam dan op korte termijn contact met ons op zodat de aanvraag tijdig kan worden ingediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten